luni, 4 martie 2013

Tenorul Stefan Pop isi va face debutul pe scena Teatrului Balsoi din Moscova!

In data de 2 aprilie 2013 tenorul Stefan Pop isi va face debutul pe scena Teatrului Balsoi din Moscova in rolul lui Alfredo Germond din opera La Traviata de Giuseppe Verdi, sub bagheta lui Laurent Campellone.
Echipa "Romania din diaspora" ii ureaza mult succes.
Stefan Pop, nascut la Bistrita, in Romania, este absolvent al Academiei de Muzica “Gheorghiu Dima” din Cluj Napoca.
Inca de la inceput a castigat numeroase concursuri de canto nationale si international: “Sigismund Toduta” 2007, “Hariclea Darclee” 2007, “Martian Negrea” 2008, “Ion Perlea” 2009, “Sabin Dragoi” 2009, premiul intai la cea de-a sasea editie a Concursului International de Canto de la Seoul, 2010, premiul intai si premiul publicului la “Operalia” in 2010.
Desfasoara o bogata activitate concertistica alaturi de cele mai renumite orchestra simfonice din Romania (Bucuresti, Targu Mures, Iasi, Timisoara, Oradea). Demna de remarcat este participarea sa la premiera mondiala a lucrarii Colnda balada op. 46 compusa de Gyorgy Kurtag alaturi de Orchestra Filarmonica Transilvania din Cluj Napoca in martie 2009.
Tenorul si-a facut debutul national in stagiunea 2008 – 2009 cu rolul Paolino din Il Matrimonio segreto la Opera Ungara din Cluj Napoca si cu rolul Nemorino din L’elisir d’amore la Opera Romana din Timisoara.
In decembrie 2009 Stefan Pop si-a facut debutul international cu rolul Alfredo din La Traviata la Teatro dell’Opera di Roma, in celebra productie a lui Franco Zefirelli.
A cantat acest rol pe mai multe scene internationale: Opera Nationala Greaca din Atena, Opera de Stat din Viena, Teatrul “Verdi” din Trieste, Opera de Stat din Hamburg, Opera din Frankfurt, Teatrul “Carlo Felice” din Genova, Teatrul “Massimo” din Palermo (cu Mariella Devia in rolul Violettei), Opera Nationala Bucuresti, Opera Israeliana din Tel Aviv.
A interpretat rolul principal din L’Elisir d’amore la Teatrul “Verdi” din Trieste in 2010 si la Opera de Stat din Hamburg in 2011 si pentru prima data rolul Elvino din La Sonnambulala Opera de Stat din Viena in acelasi an. Si-a facut debutul la Opera din Zurich cu rolul Cassio din Otello de Giuseppe Verdi si la Seoul cu rolul ducelui de Mantova din Rigoletto.
A fost invitatul Angelei Gheorghiu in concertele din Orientul Indepartat (Seoul si Shanghai).
In februarie 2012 Stefan Pop a cantat pentru prima data pe scena Operei din Paris, fiind ducele de Mantova in Rigoletto.
A cantat alaturi de mari nume ale operei: Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Leo Nucci, Jose Cura, Thomas Hampson si Tatiana Lisnic, sub conducerea muzicala a unor importanti dirijori: Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Simone Young, Paolo Longo si Luciano di Martino printre altii.
Proiectele de viitor includ La Traviata (Frankfurt si Hamburg),Rigoletto (Genoa, Naples and Duisburg), Der Rosenkavalier(Zurich).
www.stefanpop.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu